Home ГОТВАЧ Еве како за три минути да го одвоите месото од пиле

Еве како за три минути да го одвоите месото од пиле

16760
ХитКујна канал

Доколку често купувате цело пиле за да го расечете, да ги одвоите деловите и да го замрзнете, овие совети добро ќе ви дојдат.Најекономично е да се купи цело пиле, а потоа дома да го поделите месото, да го спакувате и замрзнете, па да го користите по потреба.

Најважно е да имате доволно остар нож, на пример, сетот ножеви Börner knife set Asia Style па со тоа и целата постапка ќе биде многу полесна и побрза.

Ставете го пилето на работната површина и засечете ја кожичката на батакот, а потоа одвојте ги, а потоа целосно исечете ги (погледнете го видеото).

Завртете го пилето и повторете ја постапката со другиот батак. Батаците можете да ги поделите доколку не сакате цел карабатак.

Крилцата најлесно ќе ги исечете така што ќе ги повлечете и исечете кај зглобовите. Белото месо засечете го по средината, потоа исечете го од страна.

Потрудете се ножот да ви биде доволно остар, чист и сув.

Совет:

Сетот ножеви  Börner knife set Asia Style со шест ножеви и магнетна лента за монтажа на ѕид доаѓа со голем нож, сатар, мултифункционалн нож, нож за филетирање и нож за лупење. Магнетната лента лесно може да се монтира на ѕид со приклучоци и навртки. Ова го прави безбеден за складирање и за чување и дава лесен пристап до ножевите.
noz-1