Едноставен и брз колач кој мора да го пробате… ве уверувам дека ќе ве освои уште со првиот залак.
Потребни состојки:
Пандишпан:
-5 јајца
-5 лажици шеќер
-2 лажици мелени лешници
-4 лажици брашно
-2 лажици какао
-1 прашок за пециво
-2 лажици чоколадни лушпи
-2 лажици масло
Фил:
-4 кесички шлаг крем
-450мл. млеко-2 лажици чоколаден крем
-50мл. ликер од малина
-100гр. црно чоколадо со малина
-малку путер
Јајцата изматете ги со шеќерот и постепено додајте ги другите состојки. Штом добиете хомогена смеса истурете ја во тава обложена со хартија и печете околу 15тина минути на 180 степени.
Шлаг кремот изматете го со млекото.
Во сад на пареа стопете ги сите останати состојки и додајте ги во садот со шлагот. Истурете го филот врз кората и оставете во фрижидер околу 3 часа.
Декорацијата нека биде плод на вашата фантазија…
Фотографија и рецепт: cook_with_christina