Home ВАШИ РЕЦЕПТИ Еве како да си направите домашно „ТОБЛЕРОНЕ“

Еве како да си направите домашно „ТОБЛЕРОНЕ“

6443
SHARE

Сoстојки:

  • 300 грама чоколадо
  • 300 грама лешник
  • 3 јајца
  • 300 грама путер
  • 300 грама бисквити
  • 300 грама шеќер

Подготовка:

Карамелизирајте 200 грама шеќер. Во карамелот измешајте 200 грама препечени лешници. Ставете ја смесата на мрсна чинија па оставете ја да се олади. Останатиот шеќер измиксајте го со јајцата, а путерот разматете го посебно и соединете го со јајцата, потоа додајте растопена чоколада и 100 грама мелени лешници.
Иситнетите лешници измешајте ги во смесата, па додајте мелени бисквити. Се заедно добро промешајте и ставете во троаголен калап.

Добар апетит!

Тоблероне