Home ГОТВАЧ гезме Кесадиља

Кесадиља

5981
SHARE
AppleMark

Состојки
• Големи тортиљи
• Рендан кашкавал – се препорачува чедар
• Маслиново масло
• Сечкани печурки
• Црни маслинки
• Свежи домати, сечкани
• Парчиња пилешко месо, претходно приготвено
• Авокадо
• Марула
• Сол
Начин на подготовка
Загрејте ја тавата на среден оган. Ставете малку маслиново масло, а потоа ставете ја тортиљата. Превртете ја неколку пати, печејки по 10 секунди на секоја страна.
Потоа наредете ги кашкавалот, и врз него и останатите состојки, сè освен марулата. Намалете ја јачината на огнот и печете додека не се растопи кашкавалот. Превртете ја тортиљата на половина како да правите омлет.
Кога тортиљата ќе биде готова, тргнете ја од оган и ставете ја и марулата.

AppleMark
Кесадиља