Состојки:
- 400 мл. кисело млеко
- 250 г. шеќер
- 100 г. кокос
- 20 г. сода бикарбона
- 200 мл. зејтин
- 2 супени лажици какао
- 300 г. Брашно
- 100 г. чоколадно за готвење (рендано)
- 4 лажици мармалад
Подготовка:
Во сад се мешаат киселото млеко и шеќерот додека не се соединат, а после тоа со мешање се додава сода бикарбона, кокос, зејтин, какао и брашно и продолжува да се меша додека не се соедини смесата.
Смесата се става во тава намачкана со масло и се остава да отстои 10 минути.
После тоа се пече на 200 степени точно 30 минути точно. Од кога ќе се испече може малку да се остави да се олади но и не мора, се мачка со мармаладот па се посипува со рендано чоколадо. Се остава малку да се олади па се сече на коцки.
Добар апетит!