Home ГОТВАЧ гезме Солени мафини со брокула и колбас

Солени мафини со брокула и колбас

4987
SHARE

Мафините можат да се подготват во разни варијанти, со разни додатоци.

Пробајте го овој рецепт, солени се и готови за час.

Состојки: 2 шољи бело брашно, 1 шоља ченкарно брашно, брокула, маслинки, прашак за пециво, јајце, пармезан, маслиново масло, сол, бибер…

Подготовка: Измешајте ги белото и пченкарното брашно со прашокот за пециво, јајцето, пармезанот, маслиновото масло. Додајте и сол и бибер по желба. Брокулите згответе ги поделени на цветчиња, па исцедете ги. Маслинките исечете ги на кругови. Во калапи за мафини ставете малку маслинки и сирење, додајте смеса до половина на калапот, додајте брокули, па додајте повторно од смесата.

Печете ги 25 минути на 180 степени.

Послужете ги топли со домашни кобасици како додаток, избор на сирење и зелена салата. Одлични се и ладни како ужина.