Home ГОТВАЧ бабини рецепти Сезонски хит- печен млад компир со лукче

Сезонски хит- печен млад компир со лукче

4450
0
SHARE

Состојки:

  • 500 гр млад компир
  • 5-6 чешниња лук
  • маслиново масло
  • сол
  • бибер
  • лимон
  • рузмарин

Начин на подготовка:
Младите компирчиња нема потреба да ги лупите, само измијте ги убаво и исечете ги на половинки. Посолете ги и додајте црн бибер и други зачини по вкус.

Во друг сад ставете 5-6 чешниња лук, додадете маслиново масло и малку лимонов сок и сол. Истолчете убаво, додадете ги во садот со компирите и промешајте убаво.

Ставете во загреана рерна да се печат 45-50 минути или се додека не добијат кафеана боја и малку крцкава кора.

Декорирајте со рузмарин

Добар апетит!