Состојки:
- 200 мл кондензирано млеко (или слатка павлака)
- 150 грама кокос
- 400 грама шеќер во прав
- 400 грама чоколадо (млечно или со поголем процент на какао)
Подготовка:
Во сад сипете го млекото и додајте ги трошките кокос. Додадете го и шеќерот и сето тоа заедно добро измешајте го додека не добиете густа кремаста маса. Сипете ја смесата во калапи или во правоаголен сад и ставете ја во ладилник сосема да се излади. Штом смесата се стврдне, извадете ја од калапот или исечете ја на правоаголници. Едно по едно парче потопувајте ги во стопеното чоколадо и потоа повторно ставете ги сите парчиња во ладилникот додека чоколадата сосема не се стврдне.
На здравје!