Home ПИЈАЛОЦИ весели Алкохол, енергетски пијалоци и секс

Алкохол, енергетски пијалоци и секс

1225
SHARE

Едно истражување на научниците на Универзитетот во Бафало открива една необична поврзаност.

Станува збор за комбинацијата од консумирање на алкохол и енергетски пијалоци и последиците од тоа пијанство.
Оваа комбинација на пијалоци може да доведе до прекумерно консумирање на алкохол, бидејќи кофеинот од енергетските пијалоци го маскира чувството на опиеност. Како резултат на тоа, се зголемува потребата за секс за една вечер.
Студијата покажала дека 30% од американските студенти редовно консумираат алкохол со енергетски пијалоци. Покрај тоа, дури 50% од нив изјавиле дека потоа имале сексуален однос со личност со која не се во врска и дека половина од нив не користеле никаква заштита.
Внимателно со конзумирањето на алкохолните пијалоци!

Водка и Ред Бул