Состојки:
- 400гр макарони
- 300гр печурки
- пилешка шунка , кулен, паризер ( по избор)
- кашкавал
- кечап
- оригано
- малку маргарин
Прелив:
- 2јајца
- 1 чаша јогурт
- малку сол
Подготовка:
Сварете ги макароните во солена вода, исцедете ги и измијте ги со ладна вода. Додадете ја шунката исецкана на коцки, кашкавалот исечен на коцки, малку кечап и оригано. На малку масло издинстајте ги печурките исечени на листови, додадете сол. Откако ќе ги издинстате додадете ги во првата смеса и добро измешајте. Смесата ставете ја во огноотпорен сад, премачкан со малку маргарин. Премачкајте со кечап, и изрендајте малку кашакавал. Изматете ги јајцата и јогуртот, ставете сол, па полиете го врз кашкавалот.
Ставете ја смесата во рерна и печете на 200 степени.
Добар апетит!