Состојки:
- 4 парчиња млад кромид
- помлад праз
- 1 корен цвекло
- 1 домат
- корен морков
- 2 компири
- 2 тиквички
- 300 гр свежи шапмињони
- маслиново масло
- ловоров лист
- балсамико
- сол
- лук
Подготовка:
Излупете ги сите зеленчуци и добро измијте под млаз вода. Сите потребни зеленчуци исечете ги на средни парчиња. Во специјалниот сад на Цептер „Quadra“ од 1,6л ставете го целиот зеленчук, зачинете, додајте ½ шоља вода, поклопете и вклучете го шпоретот на средна температура. Кога зелечнукот ќе омекне, а водата полека ќе испарува, намалете ја температурата и печете уште најмногу 10-тина минути. На крај ставете на чинија за сервирање и мачинете со маслиново масло и балсамико.
Посолете по желба, ние ви предлагаме сок од лимон или некоја врста сирење.