Home ГОТВАЧ Од овие седум банани знаете ли која е најдобра за вашиот организам?

Од овие седум банани знаете ли која е најдобра за вашиот организам?

4043
G Natural

Сте се запрашале ли некогаш во кој стадиум на зрелост бананите се најдобри за вашиот огранизам?

Еве го резултатот од здраственото истражување спроведено во Јапонија.

Комплетно зрела банана ја произведува супстанцата TNF или фактор некроза, која има способност да се бори против штетните материи што сте ги внеле во вас.

Како бананата зрее и развива темни точки, што повеќе точки има, тоа значи де е побогата со состојки што го подобруваат имунитетот.

За разлика од помалку зрелите банани, скробот се уште не е претворен во шеќер, а со тоа благотворното дејство е помало.

хит портал банана

Колку овошјето е позрело, во себе содржи антиканцерогени својства, пренесуваат странските медиуми.

Во истражувањето е направена споредба со грозје, јаболко, лубеница, ананас и круша, но бананите содржат најмногу антиканцерогени состојки и витамини кои се добредени во нашето секојдневие.

витамини банана хит портал