Home ПИЈАЛОЦИ весели Ви здосади обичното кафе – направете си кафе со три текстури

Ви здосади обичното кафе – направете си кафе со три текстури

2317
SHARE

Состојки:

  • 3 парчиња/ коцки мраз
  • 4 мали лажици Еспресо
  • 60 милилитри млеко

Подготовка:
Прво, истурете малку млеко на дното на секоја чаша. Полека истурете една доза кафе еспресо врз млекото. Останатите 3 дози еспресо ставете ги во блендер заедно со коцките мраз. Блендирајте додека не се направи пена.
Потоа истурете ја целата смеса како трет слој врз еспресото.
Така ќе добиете кафе со три текстури.

На здравје кафенце!

Кафе со три текстури