Состојки:
- 250гр исечкано темно чоколадо
- 120мл слатка павлака
- 2 лажици (30гр) стопен путер
- 120гр нутела
- шеќер во прав
- сечкани лешници
Подготовка:
Ставете го чоколадото во сад и оставете го на страна. Во мало тенџерче, додадете ја слатката павлака и путерот и оставете ја смесата на оган додека не стане врела ( не смее да зоврие). Кремот полиете го врз чоколадото и оставете да отстои една минута. Мешајте додека смесата стане густа. Додадете ја и нутелата, па смесата ставете ја во плех и покриете ја со прозирна фолија.
Ставете ја во фрижидер да отстои околу 2 часа, за да се стврдне.
Со помош на две лажици направете мали топчиња и тркалајте ги во шеќерот во прав или исецканите лешници.
Добар апетит!