Состојки:
- 400 грама мелено месо ( по избор )
- 2 лажички сенф
- 200 гр кашкавал
- 2 супени лажици кечап
- 2 лажички зачин за скара
- 4 големи кисели краставички
- 1/2 главица кромид
- 1 средна марула
- 2 средни домати
- 2 лебчиња (земички)
- Масло за јадење
Подготовка:
Ставете го маслото за јадење да се загрее. Потоа ставете го меленото месо да се пржи, ставете ги сенфот, кечапот и зачинот за скара.
Додека се пржи месото лебчињата исечете ги на мали коцки, истото сторете го со краставичките и доматите. Марулата исечете ја на парчиња, кашкавалот изрендајте го на крупната страна на рендето а кромидот на кругови.
Тргнете го испрженото месо од оган и ставете го во друг сад. Во тавата во која го пржевте месото додадете малку путер и испржете ги исечканите коцки од лепините, пржете додека коцките не добијат румена боја.
Исечканите состојки измешајте ги заедно со прженето месо и коцките леб.
Добар апетит!