Состојки:
- пилешки стек
- маринирани шампињони
- лебни трошки
- кари, бибер, буковец…
- домати
- млад кромид
- лук во прав
- павлака
- лебче
Подготовка:
Стекот исецкајте го на коцки и пржете го на загреано масло. Кога ќе биде на половина од спремањето доставете му ги сецканите шампињони, и продолжете со пржење. Потоа додајте го зачинот за пица, биберот и карито. Пред самиот крај додајте и една лажица лебни трошки. Мешајте цело време. На крајот додајте го буковецот, кој по желба може и да биде лут.
На лепчето намачкајте павлака во која ставивте малку лук во прав. Потоа ставете го место, па доматите и одозгора исецканиот млад кромид. Свиткајте го лепчето.
Добар апетит!