Состојки:
- 5 пиперки,
- 6-7 компири,
- 300 грама сирење,
- две лажици павлака,
- 3 јајца, масло,
- мешавина сув зачин,
- сол,
- бибер,
- магдонос.
Подготовка:
Пиперките исчистете ги и малку посолете ги внатре. Сирењето изгмечете го, па додајте јаце, кисела павлака и пет лажици масло, се измешајте и наполнете ги пиперките. Наредете ги во замастена огноотпорна тава. Во смесата со сирење која ви преостанала додајте сецкан компир, зачинот, бибер и ситно сецкан магдонос. Се добро измешајте и наредете го компирот меѓу полнетите пиперки. Помешајте четири лажици масло и четири лажици вода и прелијте одозгора, па ставете во рерна да се пече на 200 степени. Печете додека компирот не добие златножолта боја.