Состојки:
- 200 г тестенини супа во облик на полжавчиња
- 1 / 3 чаша оцет
- малку сол
- 4 лажици масло
- бибер
- 125 гр телешко месо печено
- 150 гр замрзнат грашок
- 1 црвена пиперка
- 1 / 2 чаша фино исецкана краставица
- 4 супени лажици мајонез
- 2 мали лажички сенф
Подготовка:
Варете ги тестенините во солена вода, осум минути, па прелејте ги со ладна вода. Исцедете ги.
Помешајте го оцетот и маслото, солта и биберот. Истурете го врз тестенините и оставете ги некое време.
Печеното телешко месо исечете го на мали парчиња. Во покриен сад динстајте го три минути посолениот грашок со малку вода. Пиперката, исчистете ја и исецкајте ја на мали коцки.
Месото, исцедениот грашок, пиперката и краставицата измешајте ги со тестенините. Додадете ги мајонезот и сенфот и промеајте полека и уште еднаш зачинете по вкус.
Добар апетит!