Home СОВЕТИ 6 овошја кои сигурно сте ги јаделе на погрешен начин – еве...

6 овошја кои сигурно сте ги јаделе на погрешен начин – еве како треба (видео)

1516
SHARE

Толку ве мрзи да сечете лубеница што некогаш прескокнувате да ја јадете?

Од портокалот се ве пече?

Во ова Buzzfeed видео објаснето е како да го јадете овошје без мачење, подготовки или фрлање на половина од плодот.

На пример, наместо да ја сечете дршката од јагодите, полесно е да ја пробушите со цевка, така нема да ја фрлите половина.

Портокалот само еднаш се сече, па кората се вади.

Ќе се шокирате, но ова е корисно да се знае!